Ce este psihoterapia sistemica pentru cuplu si familie si cui se adreseaza?

08-NOI-2017

Psihoterapia este un proces care iti imbunatateste calitatea vietii si este un castig pentru tot parcursul ei. O data ce ai participat la o sedinta, ea nu se va sterge, nu va disparea, ea va fi rodul muncii tale si a celui care intermediaza si te ajuta pe tine. De aceea folosul ei te va insoti pe tot parcursul vietii.

" Dialogul, mai ales in contextul psihoterapeutic, este mai degraba a fi angajat in ceea ce eu numesc interogare impartasita sau reciproca. Oamenii se uita la ceva, interogheaza ceva, unul cu altul, impartasindu-si ceea ce au inteles si au aflat despre intelesurile fiecaruia. Prin aceasta interogare mutuala, sunt continuu interpretate intelesurile si semnificatiile, re-interpretate, clarificate, extinse si revizuite, creand noutate si posibilitati. Eu cred ca este important, pentru dialog, sa fii curios despre cealalta persoana si despre circumstantele ei ori povestea ei, sa fi deschis catre ceilalti si lumile lor. Dialogul este un fel, sau un stil, de conversatie care pretuieste polifonia, vocile celorlalti si raspunsul dat spontan celorlalti" (Harlene Anderson, psihoterapeut american,de renume international).

Psihoterapia se adreseaza tuturor persoanelor interesate, de toate categoriile si toate varstele. Ea te pune intr-o pozitie mentala si psihica in care singur nu te-ai pune, te indeamna sa iti cauti propriul raspuns prin resursele tale si te ajuta sa te ajuti singur. Nu se dau retete , fiecare persoana are propiul model si ritm de a trai si propria viziune asupra lumii. Acest lucru il respecta psihoterapia.

Terapia te insoteste si ajuta in: situatii conflictuale de orice gen, depresie si anxietate care nu trebuie diagnosticate de catre medic, este sufficient sa simti tu starea specifica prin care treci, ai inredere in tine si urmaza-te. Te ajuta si in probleme de sanatate psihosomatice ca: vajait in urechi, ameteli nejustificate, psoriazis,dificultati de respiratie fara o cauza medicala precisa,dureri de cap, dureri musculare, abdominale, ulcer, dureri ale spatelui, balonari,urinari, frecvente sau retentie de urina hipertensiune arteriala,atac de cord, accident vascular cerebral, palpitatii, stari de lesin, diabet zaharat, cancer, oboseala cronica, insomnie, alergii, tulburari ale tranzitului intestinal, greturi, varsaturi, etc.... nu le gasesti o cauza medicala...sau starea emotionala ti le amplifica...apeleaza la cateva sedinte de psihoterapie, consiliere sau dezvoltare personala. Vino in spatiul in care simti ca cineva te asculta si te accepta asa cum esti fara a fi judecat sau etichetat!

x

Eroare!

Error text